Online Marketeer | Internationaal Duurzaam Energie Platform

 • Wil jij aan een groenere energie markt bijdragen door je werk in de online marketing bij een missie-gedreven organisatie?
 • Ben jij iemand die continu wil door ontwikkelen en wil bouwen aan een sterk organisch marketing fundament?
 

Ja geknikt? Lees dan verder voor meer informatie!

 

(Sr.) Online Marketeer | SEO Strateeg

Als Online Marketeer ben je verantwoordelijk voor alle online marketing kanalen die tot leads/sale converteren. Daarin bepaal je samen met de strateeg (rechterhand van de Lead Marketing) de strategie en inzet van verschillende (online) kanalen op verschillende journeys. Je werkt daarin samen met een content marketeer, marketing automation specialist, strateeg en lead voor B2C. Aanvullend werk je met campagnemanagers, growth marketeers en andere specialisten en generalisten die verantwoordelijk voor B2B zijn. Het is een functie waarin jij de kar trekt op verschillende onderdelen. Jouw verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

 • Het eerste waar je je mee bezig gaat houden is het maken van een analyse over de inzet van online kanalen en het opstellen van een strategie en roadmap hiervoor om de doelstellingen te realiseren;
 • Het neerzetten van een duurzame groei strategie vanuit SEO. Het verduurzamen van de inzet op paid advertising en de verdere inrichting om tot een ideale cost per lead/acquisition te komen;
 • Vanuit de strategie ben je zelf dagelijks bezig met het monitoren van campagnes, de voortgang van optimalisaties en het bedenken van nieuwe campagnes. Je gebruikt hiervoor data en experimenteert door middel van A/B testen hoe deze converteren;
 • Omdat het een platte organisatie is, ben je niet alleen medeverantwoordelijk voor de strategie, maar lever je ook input op de website performance.

 

 

Sungevity | Commerciële organisatie met een duurzame missie!

Sungevity is gevestigd in een mooi industrieel pand, aan het water in Amsterdam Noord. Sungevity is altijd een voorloper en een leider geweest. Sinds de oprichting in 2012 door Roebyem Anders is er gebouwd aan een platform waar solar tech en energie verduurzaming samenkomen. Met de komst van Engie als aandeelhouder is een acceleratie gekomen aan professionalisering, groei en ambitie. Engie is een van Europa’s grootste voorlopers in de energietransitie. Door geen concessies te willen maken (zonnepanelen komen uit bijv Denemarken, Duitsland en of Noorwegen) op kwaliteit hebben zij als USP; sunsure. Gegarandeerde opbrengst uit zonnepanelen. Door regie over de gehele keten te houden kunnen zij kwaliteit en service garanderen en waarborgen. Daarnaast staat sungevity stil bij circulariteit rondom zonnepanelen om zo de belasting van het milieu binnen 5 jaar uit een zonnepaneel te hebben terugverdiend.

 

Met een team van inmiddels meer dan 150 intrinsiek gemotiveerde professionals bouwen zij aan de missie om op ieder geschikt dak, groene energie op te wekken. Het marketing team bestaat uit een mix van generalisten en specialisten, afkomstig van toonaangevende bedrijven (PostNL, Travix en Philips bijv). Hierin wordt nauw samengewerkt met sales die de leads opvolgen die afkomstig zijn van verschillende online kanalen. De cultuur op kantoor wordt gekenmerkt door ambitieus, informeel en persoonlijk betrokken bij de energie transitie. Iedere collega vindt het belangrijk om bij te dragen aan een groenere wereld. Impact, together, curious & fun zijn de kernwaarden die ze delen.

 

Maar verwacht hier niet een “geitenwollen sokken” organisatie. Wel een commerciële organisatie met hart op de goede plek. Als thought leader wil Sungevity haar positie verder verstevigen en verdiepen, met een focus op de B2C markt vanuit deze functie. Daarin wil Sungevity de beste leverancier zijn, niet alleen bij uitstek de grootste.

 

Wat staat je te wachten?

 • Een operationele en strategische functie met veel kansen en ruimte voor input om het "op jouw manier" te doen
 • Het zeggenschap over de toekomst en gebruik van SEO en organische marketing kanalen
 • De kans om bij te dragen aan een duurzame missie vanuit een commerciële organisatie
 • Een warme en open cultuur in een internationaal bedrijf waarin leren, groeien en samenwerken centraal staat
 • Een salaris tussen de €35k á €55k op jaarbasis
 • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, gezellige gezonde lunches (waaneer weer mogelijk), feestjes en uitjes, kennissessies met inspirerende sprekers en veel meer!
 

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Jouw drive zit in het bouwen van iets nieuws en niet enkel in het overnemen en draaiend houden
 • Je bent nooit uitgeleerd in je vak, je kunt altijd nog iets nieuws bedenken, ookal is het om "gewoon even te testen"
 • Je hebt hands-on en strategische ervaring met SEO en SEA, maar staat ook open om meer te leren over CRO
 • Je hoeft nog geen volledige eco-warrior te zijn, maar je bent wel gemotiveerd of gepassioneerd door het kunnen bijdragen aan een duurzaam doel; namelijk de Rooftop Revolution!
 

Is dit de job voor jou of wil je er meer over te weten komen?

Solliciteer dan direct op deze functie of neem contact op met Christopher Müller via cmuller@pawlik.nl of bel +31 (0)6 49 57 64 96!

SOLLICITEER DIRECT  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

  Deel deze vacature via: